Beelddenker en blauwe vlinders

Vandaag begonnen met spitten in het gedeelte waar de aardbeien staan. Het oude eruit. Splitsen. Snoeien. Verpoten. En spitten in mijn blogarchief. Het oude verbeteren, linkjes herstellen, soms wat verwijderen. In platte tekst (toen nog posterous en hyves) gaat terug tot 2005 en in wordpress vanaf 2007. Is mooi om mijn reis zo nog eens te bekijken. Hier nog een keer een van mijn favorieten. Bloggen doe je tenslotte ook voor jezelf 🙂

Beelddenker

Img_4862-w399-h510Linea recta loopt het kind naar het graf met de grootste blauwe vlinder tussen de kleine kindergraven die bijna allemaal wel een vlinder in alle kleuren van de regenboog hebben. ‘Dit is de mooiste’, zegt ze beslist. Ik beaam het. De blauwe kleuren in het Tiffany achtige geheel schitteren in de zonnestralen.

Ik beaam het. De blauwe kleuren in het Tiffany achtige geheel schitteren in de zonnestralen. ‘Wat zijn er toch veel begrafenissen’, zucht ze. Haar woord voor grafstenen. ‘En al die mensen zijn dood’. Er valt weinig te ontkennen op het stille kerkhof.

‘Nou heeft mama vertelt’, babbelt ze onafgebroken verder terwijl ze naar het volgende boslaantje met nog meer “begrafenissen” huppelt, ‘dat er dan wel iets overblijft als je dood gaat. Wist jij dat?’

Ik mompel bevestigend, bijna zeker van de volgende vraag.

‘Je bent niet helemaal weg als je dood bent, dat is dan wel fijn. Want…

View original post 409 woorden meer

Over Maarten Smit

De veluwe is mijn achtertuin. De wereld mijn regio. Beelddenken mijn missie. Trainer Ik leer anders bij beelddenker.com | Voor kids en andere mensen, individueel en voor Teams. CREFMethode | Access Bars Practitioner, voor de rust in je hoofd | Dirigent van mijn koor Fluent | 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht werd geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s