Dan komt de Aap uit de Mouw

fietspad pad op de fiets

Fietspad

Beelddenkers op jonge leeftijd vatten veel dingen letterlijk op. Taal is al niet ons ding maar dan zijn er ook nog eens spreekwoorden en gezegdes. We gebruiken ze te pas en te onpas. De betekenis is bijna altijd figuurlijk. In ‘Dan komt de Aap uit de mouw’ elke week de betekenis en oorsprong van een spreekwoord of gezegde.

‘Aan de bak!’

Morgen mag ik ‘vol aan de bak!’. Dus wat minder afspraken op een dag voorafgaand aan de Info-Avond. Maar “aan de bak?”. Het riep wat vragen op bij cliëntjes. Welke bak? Moet je in de bak? Kom je op tv? Ga je bakken? 

 

Betekenis

Aan de bakDe kans krijgen om iets te doen. De kans krijgen om te laten zien wat je kunt. Maar ook; werk vinden. Of; veel werk moeten verzetten; vol aan de bak dus. Aan de beurt komen. 

Oorsprong

Aan de bak komen

De bak is oorspronkelijk een oude zeemansterm voor een grote kom of kuip waarin warme kost voor een groep matrozen van 6 tot 8 man werd opgediend. 

*****

Morgenavond mag de samenwerkingsgroep ‘Anders Heel Gewoon’, vol aan de bak! De gelegenheid voor zoekende ouders en leerkrachten. Ben jij erbij? Aanmelden is fijn en dat kan hier

Info Avond Anders Heel Gewoon

Over Maarten Smit

De veluwe is mijn achtertuin. De wereld mijn regio. Beelddenken mijn missie. Trainer Ik leer anders bij beelddenker.com | Voor kids en andere mensen, individueel en voor Teams. CREFMethode | Access Bars Practitioner, voor de rust in je hoofd | Dirigent van mijn koor Fluent | 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht werd geplaatst in Beelddenken, Spreekwoorden en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s