Aarden voor beelddenkers

Zonsopgang Kreta - Mirtos Gronden voor Beelddenkers

Gronden of aarden. Het zijn termen onlosmakelijk verbonden met hoogsensitiviteit. Beelddenkende hsp hebben het grote voordeel beide talenten te kunnen inzetten. Vandaar deze speciale oefening. 

Sta op een plek waar je niet gestoord kunt worden.  Leg je hand op je onderbuik en voel je ademhaling.  Waar je ook staat, sta stevig en tegelijk ontspannen; knieën en bekken niet op slot, voeten plat op de grond iets uit elkaar (actieve zanghouding). Sluit je ogen. Je kunt ook luisteren naar de audio; 

Je staat op het strand. Het witte zand voelt warm aan je voeten. De golven spoelen langzaam ruisend het strand op. De zon streelt je huid. Een zacht briesje speelt met je haren. Je ruikt de zilte zee. In de verte klinkt een meeuw. Je stelt je voor dat je een grote prachtige sterke boom bent. Voel hoe er stevige wortels vanaf je onderste ruggenwervel via je benen en je voeten diep de grond in gaan. Laag voor laag gaan ze diep de grond in en verankeren je stevig. Op jouw tijd zijn ze bij het midden van de aarde. Neem de tijd om te voelen hoe de wortels, jouw wortels je verbinden met de grond onder je voeten, hoe je zo deel uitmaakt van de aarde. Laat alle energie nu door de wortels naar beneden gaan. Alle oude energie, alle negatieve energie. Stuur het naar beneden. Laat het diep de grond in zakken, maak ruimte maak plaats voor nieuwe energie. Zodra je geen energie meer vindt waar je afscheid van wilt nemen ga je een moment terug naar je ademhaling. Zonder oordeel neem je waar hoe je adem gaat, hoe je buik zich bolt bij het inademen. Laat dan energie vanuit het midden van de aarde langs jouw wortels omhoog komen. Pure energie, kruipt, borrelt, bruist, snelt omhoog. Het bereikt je benen, als een bron. De energie vult je als een fontein, een golf, een waterval. Een stroom van energie van je voeten tot aan je kruin. Voel het stromen, bruisen, tintelen. Al die energie bal je nu samen in je plexus solaris, of achter je navel, jouw centrum in elk geval. Voel hoe je die energiestroom samenbrengt op een plek in je lichaam zodat je er volop gebruik van kunt maken. Vanuit dat centrum kun je de energie ook als een schild om je heen leggen waardoor je minder last hebt van (negatieve) energie van anderen. Hoor weer het ruisen van de zee. Kijk naar haar golven, nooit hetzelfde en toch onveranderlijk. Haal je wortels omhoog terwijl je ogen zich richten op de horizon. Op je eigen tijd doe je dan een stap opzij en wandelt het strand af het leven in met meer en andere energie dan daarvoor. 

9200000051581359

Ridder Zeldenmoed

Hooggevoelige kinderen herkennen zich in Ridder Zeldenmoed. Ze ontdekken dat hoogsensitiveit soms lastig is, maar vooral een kracht! Achterin het boek staan tips voor kinderen om hooggevoeligheid te herkennen en er mee om te gaan. Een aanrader voor vaders om voor te lezen aan hun zoon. 

Koop bij bol.com

Pin It

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.