Meditatie

Zonsopgang Kreta - Mirtos Meditatie voor Beelddenkers

Mediteren, Gronden of aarden. Het zijn termen onlosmakelijk verbonden met hoog sensitiviteit. Hoogbegaafde en hoog sensitieve Beelddenkenden hebben het nodig met hun blote poten stevig in het zand te staan, om te gronden, te aarden omdat ze alles om zich heen oppikken. Elke energie, ook van anderen komt binnen. Vandaar deze speciale oefening om je te aarden en je te beschermen. Terug naar basis.

Sta op een plek waar je niet gestoord kunt worden.  Leg je hand op je onderbuik en voel je ademhaling. Voel hoe je buik zich bolt. Geen oordeel, alleen waarnemen.

Waar je ook staat, sta stevig en tegelijk ontspannen; zak even iets door je knieën zodat je bekken niet op slot staat. Zet je voeten plat op de grond iets uit elkaar (actieve zanghouding).

Sluit je ogen en luister. (of lees) 

Stel je voor dat je op een strand staat. Het zand voelt warm aan je voeten. De golven spoelen langzaam ruisend het strand op. De zon streelt je huid. Een zacht briesje speelt met je haren. Je ruikt de zilte zee. In de verte klinkt een meeuw.

Je stelt je voor dat je een grote prachtige sterke boom bent. Neem de tijd.

Voel dan hoe er stevige wortels vanaf je onderste ruggenwervel via je benen en je voeten diep de grond in gaan. Laag voor laag gaan ze diep de grond in en verankeren je stevig. Dieper en dieper.

Op jouw tijd zijn ze bij het midden van de aarde.

Neem de tijd om te voelen hoe de wortels, jouw wortels je verbinden met de grond onder je voeten, hoe je zo deel uitmaakt van de aarde.

Laat alle energie nu door de wortels naar beneden gaan. Alle oude energie, alle negatieve energie. Stuur het naar beneden. Laat het diep de grond in zakken, maak ruimte maak plaats voor nieuwe energie.

Zodra je geen energie meer vindt waar je afscheid van wilt nemen ga je een moment terug naar je ademhaling. Zonder oordeel neem je waar hoe je adem gaat, hoe je buik zich bolt bij het inademen. Hoe alles in je lichaam even stilstaat. Neem waar hoe je rustig uitademt.

Laat dan energie vanuit het midden van de aarde langs jouw wortels omhoog komen. Pure energie, kruipt, borrelt, bruist, snelt omhoog. Het bereikt je benen, als een bron. De energie vult je als een fontein, een golf, een waterval. Een stroom van energie van je voeten tot aan je kruin. Voel het stromen, bruisen, tintelen.

Al die energie bal je nu samen in je plexus solaris, of achter je navel, jouw centrum in elk geval. Voel hoe je die energiestroom samenbrengt op een plek in je lichaam zodat je er volop gebruik van kunt maken.

Vanuit dat centrum kun je de energie als een schild om je heen leggen waardoor je minder last hebt van (negatieve) energie van anderen.

Elke keer als er iets binnenkomt, vraag je af of het van jou is of van de ander. Dan leg je het schild van energie weer om je heen of je gaat terug naar deze plek. Deze plek is helemaal van jou. Je kunt er in je hoofd altijd naar toe om je op te laden en te beschermen.

Hoor weer het ruisen van de zee. Kijk naar haar golven, nooit hetzelfde en toch onveranderlijk.

Haal langzaam je wortels omhoog terwijl je ogen zich richten op de horizon.

Op je eigen tijd doe je dan een stap opzij en wandelt het strand af het leven in met meer en andere energie dan daarvoor. 

9200000051581359

Ridder Zeldenmoed

Hooggevoelige kinderen herkennen zich in Ridder Zeldenmoed. Ze ontdekken dat hoogsensitiveit soms lastig is, maar vooral een kracht! Achterin het boek staan tips voor kinderen om hooggevoeligheid te herkennen en er mee om te gaan. Een aanrader voor vaders om voor te lezen aan hun zoon. 

Koop bij bol.com
Pin It

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.