Doen wat je leuk vind

is geen werk.

Teamleiders-overleg met onze baas. Lange en zinnige gesprekken, discussies en informatieuitwisseling gevolgd door een sessie over de uitkomsten van de Personeels Tevredenheids Enquete.  Heel veel cijfers. Dat zal nooit mijn beste kwaliteit worden. Ja, ik kan mijzelf naar een hoger nivo tillen en de cijfers maken en interpreteren zodat ik er mee weg kom. Nee, ik zal het nooit leuk gaan vinden. Wat ik nodig heb is een verhaal, een goed verhaal. Wanneer ik samen met collegae cijfers interpreer dan zoek ik het verhaal achter de kille cijfers en kort-door-de-bocht-conclusies. Van op zichzelf nietszeggende zwart-wit grafieken maak ik als het ware een 3D kleurenfilm met geluid.

Dan heb ik een verhaal dat ik onthoud en kan uitdragen. Wat een ontdekking!  Je kernkwaliteiten uitvergroten en de mindere kwaliteiten naar een acceptabel nivo tillen en verder negeren.

Met dank aan David Allen.

images 

Over Maarten Smit

Maarten Smit woont tegen de Utrechtse heuvelrug aan. Hij is werkzaam als customer service medewerker voor het FD | Schrijft 'Jesse en de blauwe draak' | Dirigent van zijn koor Fluent | Blogger 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.