is geen werk.

Het evenwicht in een team is soms cruciaal en dat merk je pas als het weg is. Dan neemt niemand het voortouw, loopt de rest achter de  kar aan en met een beetje pech zet er ook nog een zijn of haar hakken in het zand.  Gelukkig is het altijd tijdelijk en merk je in vakantietijd ineens hoe belangrijk bepaalde elementen in een team zijn.  Als de initiatiefnemer, de buffelaar en de humorist er niet zijn en de klager, de vrager en de trage overblijven dan kun je kiezen voor de makkelijkste oplossing en als meewerkend voorman inspringen en met heel veel energie de bus vooruit duwen.

Nee dus, spiegelen en confronteren, coachen en veel humor leveren voor mij en het team de juiste energie op en maken dat ook in deze samenstelling het werk gedaan wordt en de sfeer verbetert. Bijkomend voordeel is dat ook ik ondertussen door kan met wat ik leuk vind.


Maarten Smit
Maarten Smit

De veluwe is mijn achtertuin. De wereld mijn regio. Beelddenken mijn missie. Trainer Ik leer anders bij beelddenker.com | Voor kids en andere mensen, individueel en voor Teams. CREFMethode | Access Bars Practitioner, voor de rust in je hoofd | Dirigent van mijn koor Fluent | 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.