Doen wat je leuk vind

is geen werk.

Veranderingen omarm ik. Veranderen is zelfs mijn vak als je reizen ziet als verandering van plaats. Hoe is het toch mogelijk dat mensen in dit vak die zich leidinggevend noemen en dus visie zouden moeten hebben zich zo letterlijk verzetten tegen elke verandering. Zo Hollands, zo last season, zo calvinistisch. 

Coachen beoogd ook verandering. De ander maakt daarin een keus, er is een vraag en langzaam zie je gecoachte zichzelf veranderen.

Klantbeheer is verandering. De klant komt, vrijwillig of gedwongen bij jou en wil op de oude manier verder. Dan is het spitsroeden lopen om de klantbehoefte in te passen in jouw serviceverlening. Als de klant binnen een half jaar zegt dat ze nooit meer weg willen is veranderen doen wat je leuk vind.

IMG_8892

Over Maarten Smit

De veluwe is mijn achtertuin. De wereld mijn regio. Beelddenken mijn missie. Trainer Ik leer anders bij beelddenker.com | Voor kids en andere mensen, individueel en voor Teams. CREFMethode | Access Bars Practitioner, voor de rust in je hoofd | Dirigent van mijn koor Fluent | 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.