In mei

legt elk vogeltje een ei.

Als verantwoordelijk wereldburger ben ik zowel lid van Natuurmomenten als de Vogelbescherming. Voor een kleine bijdrage wordt ik geinformeerd over de stand van zaken in de natuur, word ik opgeroepen tot vrijwilligerswerk en tel ik bijvoorbeeld regelmatig vogels in mijn tuin. Ook leuk is dat je naast het afkopen van het schuldgevoel over onze natuurvervuiling ook makkelijk aan  verantwoorde vogelkastjes kunt komen die keurig worden thuisbezorgd. En dus hangen bij mij nu een Mezenkastje en een Mussenappartement. Volgens de instructies opgehangen tegen een stevige muur, die van de schuur en uit de wind en uit de felle middagzon. Uiteraard volg ik de bewegingen van elke vogel al sinds maart. Gaat het koolmeesje naar zijn kastje en betrekken de mussen hun appartement al. 

Ondertussen nestelt een ekster boven in een oude beuk. Maken merels hun nest in de haag en de braam. 

Inmiddels half mei. De temperatuur wil maar niet stijgen en het mezenkastje en het mussenappartement staan leeg. Tot afgelopen weekend. Een mussenechtpaar heeft bezit genomen van het mezenkastje. Twee agressief kwetterende koolmezen bewonen het middelste nest van het mussenappartement.

Heerlijk die natuur. Ze gaat haar eigen gang.

Posted via web from maartens’s posterous

Over Maarten Smit

Maarten Smit woont tegen de Utrechtse heuvelrug aan. Hij is werkzaam als customer service medewerker voor het FD | Schrijft 'Jesse en de blauwe draak' | Dirigent van zijn koor Fluent | Blogger 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.