De toegevoegde waarde

van het meisje van de supermarkt.

Kiezen voor kwaliteit dat hoort bij mij. Liever wat meer betalen voor vlees van gelukkige dieren dan het waterige dunne lapje van de bioindustrie.  Liever de sappige knapperige spercieboontjes uit eigen tuin, de groenteboer of de markt dan de slappe, vale voorverpakte stukjes groen uit de schappen van welke supermarkt dan ook. Mijn wijn kies ik zorgvuldig. Mijn whisky moet heel oud zijn. En als je zoals ik graag in de weer mag zijn met groente en bloemen in de tuin dan wil ik als ik echt de laatste herfstaster uit de tuin geplukt heb en aangewezen ben op de bloemenwinkel een mooie bos die lang staat. Dus ga ik naar de enigszins exclusieve groenboetiek die het dorp rijk is. Het kost wat maar dan heb je ook wat. 

Er is alleen 1 ding dat ik niet kan weerstaan en dat is de verleiding van Pioenrozen. Omdat ze zo kort bloeien en ze, samen met de Vlinderstruik,  aan mijn vader doen denken. Die ene struik in de tuin is dus niet genoeg. Ik koop ze met bossen tegelijk. Bij de boetiek en het betere tuincentrum uiteraard.  Loop ik op een dag een supermarkt in staan daar bakken vol met pioenrozen, mooi donkergroen blad en dieprode stevige knoppen waar het zachte roze al veelbelovend doorheen schijnt. Voor maar 3 euri 95! Ik knijp er in en ruik er aan en als ik ze goed bevind kijk ik even schichtig om mij heen of niemand me herkent en dan koop ik armen vol bij de kleine balie van de supermarkt. In mijn achterhoofd een stemmetje: “Ze zullen wel niet uitkomen die knoppen, dat kan nooit voor dat geld…”. Zegt het meisje van de supermarkt: Als ze niet uitkomen moet u even met wat water het suikerlaagje eraf halen. In de natuur doen de mieren dat maar deze komen rechtstreeks van de kwekerij. Fijne dag nog.”  Ik ben perplex, stamel een bedankje en fiets naar huis.  De knoppen kwamen inderdaad niet uit en ja ik heb het suikerlaagje met wat water verwijderd en wow wat een bloei wat een pracht. 

Ik zal daar vaker mijn bloemen halen, ik ga tenslotte voor kwaliteit, wat het ook kost…..

Posted via web from maartens’s posterous

Over Maarten Smit

Maarten Smit woont tegen de Utrechtse heuvelrug aan. Hij is werkzaam als customer service medewerker voor het FD | Schrijft 'Jesse en de blauwe draak' | Dirigent van zijn koor Fluent | Blogger 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.