Doen wat je leuk vind

is geen werk. Doen waar je hart ligt, je hart volgen daar slaat zelfs bij mij mijn hart een keer van over. Want waarom zou je in vredesnaam ergens anders gaan kijken als je al doet wat je leuk vind?  In de CIEP-training (www.ciep.nl) verbond ik de ingedeelde uren van een week aan de positieve en/of negatieve waarden. En de enige minpuntjes zaten in mijn werk. Dat is schrikken. Heb het stiekem nog eens een paar keer overgedaan en telkens bleek mijn werk een minder ‘doen wat je leuk vind’-karakter te hebben dan ik dacht. Nu ben ik wel zo’n type dat minstens 1 keer in de maand opnieuw ‘moet’ kiezen voor waar ie mee bezig is. Anderen schrikken daar altijd van maar dat hoort gewoon bij mij. Dat is voor mij bewust bezig zijn, betrokken blijven en jezelf altijd bevragen welke zin heeft het voor mij. Kloppen mijn waarden nog met die van het bedrijf waar je je met hart en ziel voor inzet. En nu dus dit.

Een training hoort je in verwarring te brengen en dat heet leren, dat is goed en hoort erbij. Maar deze is wel heftig. Dus daar gaan we weer, niet schrikken: maar doe ik nog wel wat ik leuk vind? En welke consequenties heeft het als dat niet zo is? Durf ik daar antwoord op te geven?

Posted via web from maartens’s posterous

Over Maarten Smit

Maarten Smit woont tegen de Utrechtse heuvelrug aan. Hij is werkzaam als customer service medewerker voor het FD | Schrijft 'Jesse en de blauwe draak' | Dirigent van zijn koor Fluent | Blogger 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.