Doen wat je leuk vind

is geen werk.

De komende tijd ga ik jullie bestoken met de resultaten van opdrachten uit het inspirerende boek van Nisandeh Neta ‘Leef Lekker’ (Elements of success, 2003) Want ik committeer mijzelf aan succes en wil jullie daar graag in laten delen. Volg mij in deze Quest, het belooft een mooie reis te worden.

Waar ben ik succesvol in, waar  geniet ik van en hoe voelt dat? De eerste opdracht levert een lijst op waar ik later ongetwijfeld mee aan het werk zal gaan: 

– Als amateur-dirigent van korte projecten voel ik mij voor 100% in mijn element. Zangers in korte tijd hun full potential laten bereiken, een team bouwen, de koorklank verbeteren. Je bent dan coach, manager, teamleider en kunstenaar. Complete focus op het hier en nu. Exact wetend hoe en waarom elk stuk moet klinken. De energie die ik er van krijg als zangers voor het eerst hun echte zangstem volledig ontdekken.

– Bij het fotograferen die ene foto schieten die het verschil maakt en de voldoening als het lukt. Ontrafelen hoe dit gelukt is en daarvan leren. De focus, alles om je heen vergeten zelfs de weersomstandigheden. De opwinding en de energie wanneer de afdruk dan ook precies goed is.

Schrijven is voor mij mezelf verliezen in woorden die moeiteloos over het scherm rollen. Het kleinste ragfijne gevoel in woorden vatten. Een snelle collumn, een regelmatige blog, een mooie tweet, het lange proces van een gedicht en de vele plots en boeken die nog in je hoofd zitten.                                           Schrijven als ademhalen, altijd en overal.

Koken is voor mij heel ontspannend, van beproefde gerechten tot het uitproberen van een nieuw recept, van kersdiner tot snelle hap. En altijd in combinatie met zelfgekweekte gerechten uit de eigen tuin. Om het geheel af te maken is het maken van de foto’s van ingredient tot eindresultaat ook puur genieten.

Presenteren en trainen. Of het nu 1 op 1 is of voor een groep staan; het is even leuk. Het voelt als een heerlijke adrenaline stoot. Op de toppen van mijn kunnen. De aandacht vasthouden, het snel schakelen en reageren.  En of dat nu als dirigent tijdens een concert is of collegae die ik iets uitleg, het is heerlijk om te doen.

Coachen vind ik mooi. Hier word ik altijd weer enthousiast van. Een traject starten en de coachee ongedachte levenszaken zelf laten ontdekken. Het luisteren, spiegelen, betekenis laten geven en het plezier van in staat zijn om echt contact te maken. 

Is dat even een identificatie van mijn successen! Ben heel benieuwd naar het volgende hoofdstuk.

Ook zin gekregen in een mooie reis:

http://www.opencircles.nl/

http://www.businessbootcamp.nl/vriend.php?id=maartens46@gmail.com 

 

Over Maarten Smit

Maarten Smit | Schrijver | Digital Nomad | 06 3404 5962 | Mirtos | Crete | Werk is waar mijn laptop staat [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.