Doen wat je leuk vind

is geen werk.

Deel 5 uit het inspirerende boek van Nisandeh Neta ‘Leef Lekker’ (Elements of success, 2003) Het beste recept voor succes.  Mijn ervaringen, geloofsovertuigingen, meningen en standpunten bepalen mijn eigenwaarde, mijn vermogen om succesvol te zijn, geven mij een duwtje in de rug of staan mij in de weg. 

Twee van mijn negatieve geloofsovertuigingen: 

1. “Ik ben niet in staat tot enig goeds”, een religieus dogma uit een jeugd op de Veluwe.

2. “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”, vooral niet opvallen.

Het resultaat hiervan is dat ik er van uitga dat het meeste “toch wel niet zal lukken”, en dat ik nooit zal uitstijgen boven de saaie middelmatigheid of zelfs minder.

Twee van mijn positieve geloofsovertuigingen:

1. Ik ben in staat echt contact te maken met mensen en ze met elkaar te verbinden. 

2. Ik ben erg muzikaal.

Het resultaat hiervan is dat ik een bruggenbouwer en hier ook waardering voor ontvang en erkenning. De overtuiging dat ik erg muzikaal ben heeft mij vrij gemakkelijk gebracht tot amateur-dirigent.

Mijn eigen overtuigingen hebben dus direct invloed op mijn resultaten. Dat is een toch weer een onverwacht inzicht, dat overtuigingen en succes zo nauw met elkaar verbonden zijn. Ben nu al benieuwd naar het volgende deel over emoties.

Over Maarten Smit

Maarten Smit woont tegen de Utrechtse heuvelrug aan. Hij is werkzaam als customer service medewerker voor het FD | Schrijft 'Jesse en de blauwe draak' | Dirigent van zijn koor Fluent | Blogger 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.