Doen wat je leuk vind

is geen werk

Deel 7 uit het inspirerende boek van Nisandeh Neta ‘Leef Lekker’ (Elements of success, 2003) Het beste recept voor succes.

Het komt op mij aan!  Ik kan God, de regering, het weer of zelfs mijn ouders niet veranderen: wel mijn perceptie, houding en acties.  Eigen verantwoordelijkheid, geen slachtoffer. Ik ben gelukkig met mijn keuzes en klaag niet over de consequenties. Ik en ik alleen ben verantwoordelijk voor wat er gebeurt in mijn leven. En daarmee ga ik van wat redelijk is naar wat ik bereid ben te hebben. Ik kijk met een nieuwe blik naar mijn verleden en verbeter daarmee mijn heden en toekomst. 

Op de pedagogische academie kom ik in het tweede jaar in conflict met schoolleiding en stagebegeleider omdat mijn homosexualiteit verboden is in het reglement van de christelijke opleiding tot onderwijzer. Ik heb geen weerwoord want niet  geleerd voor mezelf op te komen. Ik blijf zitten en ga halverwege het tweede jaar met stille trom van school af en het huis uit in nare sfeer met harde woorden. Nu bijna dertig jaar na dato schrijf ik dan eindelijk brief waarin ik met opgeheven hoofd  trots afscheid neem van een kleinzielige schoolleiding en het voelt meteen anders. De herinnering aanpassen, nu doen wat je toen had willen doen. Mijn verleden aanpassen en daarmee vandaag en later verbeteren. 

Wil jij ook succes?

http://www.businessbootcamp.nl/vriend.php?id=maartens46@gmail.com 

http://www.opencircles.

 

 

www.oypo.nl/maartensfoto                                                                                                                                                                


Over Maarten Smit

Maarten Smit woont tegen de Utrechtse heuvelrug aan. Hij is werkzaam als customer service medewerker voor het FD | Schrijft 'Jesse en de blauwe draak' | Dirigent van zijn koor Fluent | Blogger 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.