is geen werk

Deel 8 uit het inspirerende boek van Nisandeh Neta ‘Leef Lekker’ (Elements of success, 2003) Het beste recept voor succes.  SPICE:  het tweede deel van het boek. Nu ga ik pas echt beginnen met koken. Ga mee op mijn reis van zes weken van honger naar bevrediging. 

S ource, de bron, het idee  (inspiratie, inzicht, het vuur in de oven, zie deel 3 uit deze reeks:  ….zonnestralen dwarrelen door het nog donkere bos. Een koel windje ritselt door de zomergroene bIaderen. Ik sta aan de rand van het bos om precies het juiste licht te vangen met mijn camera en het mooiste plaatje ooit te schieten van mijn huis en de kleurige tuin.……)

 P icture, de visualisatie van het idee (inzicht omzetten in actieplan, ik gebruik mijn voorstellingsvermogen)

I mplementation, actie om het idee te realiseren (actie die mij dichter bij mijn doel brengt, hoe korter de tijd tus    sen denken en actie hoe dichter bij het verlangde resultaat) 

C onsequence, het resultaat  (het resultaat dat ik schep is mijn verantwoordelijheid)

E nrichment, verbetering van het resultaat   (wanneer het resultaat mij niet bevalt, verbeter ik het omdat ver         gissingen een essentieel onderdeel zijn van mijn creatieve proces) 

Iedere correctie is de bron van een nieuwe visualisatie, meer actie en een ander resultaat. Het spannende is nu dat ik zeven potjes op het vuur zal gaan zetten, zeven resultaten die ik bereid ben te hebben.

Hou me vast. Maarten Smit
Maarten Smit

De veluwe is mijn achtertuin. De wereld mijn regio. Beelddenken mijn missie. Trainer Ik leer anders bij beelddenker.com | Voor kids en andere mensen, individueel en voor Teams. CREFMethode | Access Bars Practitioner, voor de rust in je hoofd | Dirigent van mijn koor Fluent | 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.