is geen werk. 

Intermezzo bij het inspirerende boek van Nisandeh Neta ‘Leef Lekker’ (Elements of success, 2003) Het beste recept voor succes.  SPICE:  het tweede deel van het boek.

“De zeven doelen die ik mij stel voor de komende periode, de zeven potjes die ik op het vuur ga zetten, die ben ik aan het verzamelen op soort van poster, aan het visualiseren dus. Dat is lang geleden hoor, knippen-plakken-scheuren. Ik heb er nog lol in ook! Als hij af is dan schiet ik er een plaatje van zodat jullie allemaal op de hoogte zijn van mijn dromen eh doelstellingen, wat is het verschil? Waar is de lijm?”

Bovenstaande schreef ik gisteren. Vanwege een aantal reacties zal ik de knippen-plakken-scheuren-visualisatie opdracht van Nisandeh wat uitgebreider weergeven en een tipje van de sluier oplichten van mijn 7 doelen:

 –of je leest gewoon het boek van Nisandeh Neta pagina 119-

Pak een groot stuk papier of karton. Verdeel het vel in 7 vlakken en geef elk vlak een andere kleur: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo(paars) en violet(roze). Bepaal welk resultaat in welke gekleurde sectie thuishoort en gebruik dat gebied om een visuele voorstelling te maken van dat specifieke resultaat . Je kunt het tekenen of schilderen of een collage maken van illustraties en woorden of zinnen uit een tijdschrift, maar zorg er wel voor dat je jezelf in het plaatje plaatst! (…) Probeer elk resultaat zo veel mogelijk bij de juiste kleur te plakken, zodat je je rode of je groene resultaat enzovoort, snel kunt oproepen in je geest.”

En hier een tipje van de sluier: 


Maarten Smit
Maarten Smit

De veluwe is mijn achtertuin. De wereld mijn regio. Beelddenken mijn missie. Trainer Ik leer anders bij beelddenker.com | Voor kids en andere mensen, individueel en voor Teams. CREFMethode | Access Bars Practitioner, voor de rust in je hoofd | Dirigent van mijn koor Fluent | 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.