Doen wat je leuk vind

is geen werk. 

“Je hoeft alleen maar bereid te zijn je hand uit te steken en het aan te pakken”

Deel 12 uit het inspirerende boek van Nisandeh Neta ‘Leef Lekker’ (Elements of success, 2003) Het beste recept voor succes.  SPICE:  het tweede deel van het boek. 

De afgelopen weken heb ik meer synchroniciteit ervaren in mijn leven voornamelijk door te luisteren naar alle kleine synchroniciteiten om mij heen: in de schijnbaar toevallige symboliek van cijfers;de artikelen waar mijn oog op viel; de schijnbare toevalligheid van onverwachte ontmoetingen; wat het universum mij wil vertellen als een foto van mij een prijs wint: als uit het niets iemand vraagt om jouw foto’s te mogen gebruiken.  En van daaruit ga ik naadloos over naar de overvloed van het leven en geniet ervan.

Ik zeg oprecht dankjewel als iemand mij complimenteert en ik neem kado’s, adviezen en steun dankbaar in ontvangst. En daarmee laat ik waardering en dankbaarheid toe in mijn leven. Dat wil zeggen: ik laat het nu ook echt toe en sta er bij stil. Een week lang heb ik elke dag tien dingen gevraagd EN gekregen. Dat was even wennen want ik redde het altijd wel alleen. De week erna heb ik elke dag gewaardeerd wat ik kreeg, er uitgebreid bij stilgestaan. De derde week ben ik gestopt met vragen en alles wat ik kreeg zonder te vragen oprecht en nadrukkelijk gewaardeerd. Nu ben ik weer in staat om te genieten van de overvloed in mijn leven en dat was ik toch echt een beetje kwijtgeraakt.  De komende veertien dagen ga ik een dagboek van overvloed bijhouden, elke dag 10 dingen waarvoor ik dankbaar ben en 10 successen die ik wil erkennen.

Geniet je mee?

Over Maarten Smit

Maarten Smit woont tegen de Utrechtse heuvelrug aan. Hij is werkzaam als customer service medewerker voor het FD | Schrijft 'Jesse en de blauwe draak' | Dirigent van zijn koor Fluent | Blogger 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Doen wat je leuk vind

  1. Wilfred schreef:

    Mooi Blog Maarten! Iets hervonden hebben dat je kwijt was. Heel herkenbaar en iedereen maakt het mee in z’n leven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.