Ineens was het daar,

levensgroot:

Vanuit mijn ooghoeken had ik de waarschuwingsborden al gespot maar toch was het even schrikken zo’n levensgroot STOP teken waar ik frontaal tegenaan knalde. Onderuit, gevloerd. Stop zei het lichaam, genoeg voor nu. Even pas op de plaats maken jij. Met negenendertignulletjeC het bed in, een hoofd vol watten, snot, een maag als een achtbaan en dientengevolge een innige relatie met het witte porselein. Na dagen vol slaap en soms hilarische meestal hallucinatoire koortsdromen blijft het gevoel over frontaal gestopt te zijn in rugbywedstrijd.

Hoe kon dit gebeuren? Ik die-stevig-in-mijn-schoenen-staat, ik niet-stuk-te-krijgen, ik zo-evenwichtig-en-kalm, ik die-alles-altijd-onder-controle-heeft. Wat ben ik blij dat mijn lijf het wel doorhad en mij op tijd stopte. Lief lijf dat slimmer is dan mijn geest en beter voor mij zorgt dan andersom. Twee weken verder inmiddels zijn lichaam en geest aan het uitrusten. Heb ik mijn stem weer terug en zet ik een streep, ik stel een grens, ik baken af met hulp van de boodschappen van mijn grote Zelf. Hierbij een handje geholpen door het universum, mijn onstuimig hart en mijn gezonde verstand. Vanaf nu haal ik het volgende definitief uit mijn vocabulaire van het afgelopen half jaar: ‘Ik vang de klappen wel op’, ‘Ik houd jullie wel uit de wind’, ‘Dat kan er ook nog wel bij’, ‘Niets is mij teveel’ en ‘Het blijft vechten tegen de bierkaai’.  

Het woord ‘nee’ zal ik weer in voeren in mijn taalgebruik. 

 Zo, en dat voelt goed! 

En hoe nu verder dan? Stap voor stap. Een steen in het water veroorzaakt nu eenmaal cirkels. Ik zorg dat ik weer mijn ding mag doen zodat ik weer doe wat ik leuk vind. En anders? Dan rijd ik nog wat rondjes op de rotonde van het leven voor ik mijn weg kies. En uiteraard weer iets alerter op de stopborden onderweg. 

Over Maarten Smit

Maarten Smit woont tegen de Utrechtse heuvelrug aan. Hij is werkzaam als customer service medewerker voor het FD | Schrijft 'Jesse en de blauwe draak' | Dirigent van zijn koor Fluent | Blogger 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.