Doen wat IK leuk vind.

Door het stopbord (zie vorige post) heb ik hoognodige ruimte en tijd gemaakt voor mijzelf. Tijd om te bepalen waar ik sta, hoe maak ik mijn grenzen duidelijk en vooral: hoe ga IK doen wat IK leuk vind en waar sta IK voor. Dat is denken en dat is doen. Reflecteren, vooruitkijken, gesprekken voeren. En boeken ‘doen’. Leesvoer waardoor je in actie komt zoals ‘Wat is jouw droom’ van Esther Jacobs en ‘Spoken bestaan’ van Suzanne Unck. Die droom daar heb ik het al eens over gehad en daar blijf ik op terugkomen. Echter ‘Spoken bestaan’ leverde toch weer verrassingen op. Had ik mijn beperkende overtuigingen in kaart gebracht, ben ik uit de dramadriehoek gestapt, gestopt met het martelaarspel blijken er toch een aantal spoken te bestaan die ik echt dringend dien te verjagen.

Wat zijn mijn spoken dan? 

Het IJzeren Hans spook en het  Je-kop-niet-boven-het-maaiveld-spook die in mijn geval erg veel met elkaar te maken lijken te hebben, het Carried-away-spook die het Arm-geboren-spook lijkt te overschreeuwen danwel te ontkennen en de laatsten het Beulen-jij!-spook, die volgens mij de directe reden is dat ik op dit moment thuis zit en het Voldoen-aan-het-bedrijfsprofiel-spook. 

Een eerste stap op weg naar het herkennen van mijn spoken die ik mijn eigen namen heb gegeven, rationeel en feitelijk. Voor een beschrijving van de spoken ga je gewoon het boek van Suzanne Unck lezen natuurlijk! En dan herken je ze vast. 

Morgen ga ik mijn spoken ontmoeten. Let maar op!

meer over Suzanne Unck op: http://www.suusenco.nl/

 

 

www.oypo.nl/maartensfoto

Over Maarten Smit

Maarten Smit woont tegen de Utrechtse heuvelrug aan. Hij is werkzaam als customer service medewerker voor het FD | Schrijft 'Jesse en de blauwe draak' | Dirigent van zijn koor Fluent | Blogger 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.