Beelddenker doet steeds meer van hij leuk vindt

De laatste grote stappen in mijn droom

Ik loop door park Sonsbeek op een winterse morgen. Het ene moment wil ik onbeweeglijk als de boom in de grond staan, onopgemerkt en het volgende moment wil ik een opdringerige stuiterbal zijn. Op weg naar wat ik werkelijk leuk vind en tegelijk een beetje spannend realiseer ik me hoe ik hier weer een stap zet op weg naar de verwezenlijking van een grote droom. Iemand zei: een droom is niet meer dan een doelstelling opgedeeld in acties! Kleine en grotere stappen zet ik en kom uiteindelijk waar ik wezen wil. Ik doe het zelf, ik breng mijn droom zelf beetje bij beetje dichterbij. Af en toe beneemt het me de adem: ‘Be careful what you wish for, it might come true!’ 

Hier een losse flodder uit mijn dagverslag: 

We maken contact met elkaar, in stilte, lopend door de ruimte en we maken echt contact, anders en dichterbij dan de eerste kennismaking. Handdrukken worden uitgewisseld de ene langer dan de ander en elk op een heel eigen manier. Daarna staan we hier letterlijk even bij stil, in stilte, met onze ogen dicht.
Het is een ervaring die me meer brengt dan ik had verwacht want stiekem zag ik er tegenop. Het geeft echter meteen een veilig gevoel om daar met zijn allen die stilte toe te laten en ook zelf even letterlijk tot rust te komen. Voor het eerst kan ik deze stilte in verband brengen met mijn eigen stilte: het twee keer per dag mediteren en de stiltes die ik gebruik bij het dirigeren van mijn koor en kan het als positief ervaren. Blij mee.

 

In de pauze merk ik dat ik het prettig vind in mijn eentje wat notities te maken in de paperblank die ik dit jaar wil gebruiken voor mijn persoonlijke groei en ik wandel even buiten in de frisse lucht. Mijn hoofd leegmaken voor de dag verder gaat. Er wordt veel, heel veel geleerd die eerste dag, als een spons neem ik alles in mij op. De theorie wordt als puzzelstukjes die in de praktijk op hun plaats vallen, betekenis krijgen en daardoor nog beter blijven hangen. Elk moment op deze praktijkdag is een leermoment. Methodieken en technieken verkennen zodat je gaandeweg je gereedschapskist vult.

 

Ik kan het iedereen aanraden: Doe wat je nu echt leuk vind en maak je droom waar.

 

Over Maarten Smit

Maarten Smit | Schrijver | Digital Nomad | 06 3404 5962 | Mirtos | Crete | Werk is waar mijn laptop staat [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.