Beelddenker en As it is in Heaven

De kracht van deze film is voor mij dat de essentie van zingen, van muziek maken hier wordt bereikt. Vanuit de eigen oertoon, de grondtoon. Werkelijk zingen en samen muziek maken vanuit de stilte, vanuit de harmonie. Diep luisteren naar elkaar en dan jouw hoogspersoonlijke eigen toon zingen. Als dat puur en oprecht vanuit het gevoel gebeurt dan ontstaan de mooiste samenklanken. Dan is er verbinding, met alles!

Nog steeds word ik geraakt door de laatste scene van deze film waarin die ultieme verbondenheid in klank tot uiting komt. En dat is voor mij waarom ik Fluent heb opgericht. Vanuit die motivatie ga ik met muziek om. Samen de toon zoeken en vinden is vele malen belangrijker voor mij dan technisch perfect uitgevoerde muziek waar alle gevoel uit weg is gerepeteerd. En verder is “As it is in heaven” natuurlijk ook een prachtige zweedse film met mooie plaatjes, misschien wat langdradig hier en daar en qua verhaal wat dunnetjes. 

Vandaag liet Eric Minten van Innercall mij zien in een seminar dat er meerdere lagen in deze film zitten. Het was een feest om te ontdekken wat de regisseur er allemaal in heeft gelegd. Een film kijken zal hierna nooit meer hetzelfde zijn. Deze film kijken zal hierna altijd te maken hebben met mijn persoonlijke ontwikkeling en zal de komende jaren dienen als ijkpunt om te kijken waar ik sta en hoever ik ben. Het viel niet altijd mee om wat de personages meemaakten te vertalen naar je eigen situatie, daar was wel wat eerlijkheid voor nodig en soms confronterend. Eric deed dat mooi, met respect voor de ander en met liefde voor de boodschappen uit deze film. Je mocht jouw ontdekkingen delen met elkaar maar het hoefde niet, dat maakte de seminar heel veilig en vertrouwd. En naast de lagen die er in zijn gestopt door de regisseur Kay Pollak was het prima als jij er voor jezelf nog meer in zag. Je kreeg alle ruimte terwijl Eric de regie hield, zich een goede gastheer toonde en de rol van leermeester en coach, uitdager en verhalenverteller naar mijn mening meesterlijk combineerde. Kortom een effectieve seminar die nog lang zal naklinken.

Op een andere tijd en een andere plaats zal ik vertellen wat de hoofdpersonen met mij hebben gedaan. Filmbeelden, geluid, werkmateriaal en ook de lunch en borrel zijn eveneens van hoge kwaliteit. Als je de kans hebt om dit mee te maken dan is het een must in de veelheid van workshops en seminars over persoonlijke ontwikkeling. 

4-mei-35-of-1_-_kopie

Over Maarten Smit

Maarten Smit woont tegen de Utrechtse heuvelrug aan. Hij is werkzaam als customer service medewerker voor het FD | Schrijft 'Jesse en de blauwe draak' | Dirigent van zijn koor Fluent | Blogger 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.