Beelddenker en een achtergebleven spook

Ontdekkingen

Al levend en lerend ben ik gewend aan ontdekkingen. Soms begroet ik ze glimlachend. Andere keren word ik er volkomen door verrast : 

Mijn grootste belemmering is mijn lieve oude moedertje?

Schokkend

Ik schrok ervan. Die zachte oude vrouw, mijn moeder, de verpersoonlijking van mijn grootste beperkende overtuiging? Dat vond ik nogal wat en het duurde even voor het tot mij doordrong. En tegelijk vond ik het zo voor de hand liggend dat ik het meteen weer begon te ontkennen. 

Mijn moeder is dus een spook?

Had ik niet met al mijn spoken afgerekend dankzij Suzanne Unck’s boek ‘Spoken bestaan’? Een voor een heb ik ze bedankt, de deur gewezen en als ze af en toe nog voorbijkomen herken ik ze en gaan ze alleen maar voorbij. Er is dus een spook waar ik blijkbaar zo mee vergroeid ben dat ik het zelf niet meer zie. 

Belemmeringen

Vanmiddag op de praktijkdag kon ik er mooi ongemerkt mee wegkomen, er omheen dansen, terwijl de ander exploreerde wat mijn belemmeringen zouden kunnen zijn op weg naar het ondernemerschap. Ergens aan de rand van mijn bewustzijn doemde een spook op en ik liet het bewust daar zweven. Nu kan ik er niet meer omheen en wil dat ook niet. 

Ik laat mijn moeder mijn grootste beperkende overtuiging zijn.

Want heImg_3772t is ook wel lekker makkelijk. En de prijs die ik ervoor betaal is niet hoog hoor! Slechts saaiheid, degelijkheid, alledaagsheid en middelmatigheid, valse bescheidenheid, onechtheid, onoprechtheid en sluimerende ontevredenheid.

Niet hoog toch voor een grijs bestaan……………….?

Ik ontsla het spook bij deze uit haar functie. 

Bedankt voor de vele waarschuwingen. De goedbedoelde raad. Ze hebben dienst gedaan. Ik kan nu zonder. Liefdevol onthef ik je van deze zware taak. Je bent klaar. Ik geef je de ruimte. Je zult er wel aan wennen langzaamaan. Je zult ongetwijfeld, zacht en vasthoudend nog wel eens komen spoken. Dan zal ik je glimlachend omarmen en ongehoord je steeds weer laten gaan. 

Over Maarten Smit

Maarten Smit | Schrijver | Beelddenker | Ondernemer | GoStudent bijlesdocent | 06 3404 5962 | Mirtos | Crete | Werk is waar mijn laptop staat [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.