Beelddenker vernieuwt

De scholen beginnen weer.

Informatie-aanvragen druppelen binnen na een paar weken van voor mij betrekkelijke rust en vooral reflectie. Mijn training ‘ikleeranders’ voor beelddenkers vanaf 7 jaar heeft al een prima basis. En afhankelijk van de mens tegenover mij pas ik vooral de vorm aan en de benadering, het tempo en de frequentie, soms de inhoud en vaak de intensiteit. Dat maakt het voor client en mij telkens weer anders, op maat gesneden en flexibel zelfs aan het moment aan te passen. Mede daarom hou ik van wat ik doe. 

Wat is er nieuw?

Dit  schoolseizoen breidt mijn ‘ikleeranders’-training uit met brain-gym en faalangstraining. De basistraining blijft dezelfde en blijft aan te passen aan de behoefte van client, moment en situatie. Ook kom ik nog steeds bij de mensen thuis en kan zo het hele systeem meepakken. 

Braingym

Een vrolijke serie bewegingen waarbij de eigen middellijn wordt overgestoken, eenvoudige massage en rekken en strekken. De warming up voor de hersenen. Hierdoor gaat de energie tussen de beide hersenhelften weer stromen. Een prettig hulpmiddel met name voor beelddenkers waar meestal sprake is van een blokkade tussen linker- en rechterhersenhelft. De pedagoog Paul Dennison ontwikkelde 20 jaar geleden al zijn visie op de relatie tussen bewegen en leerprocessen. Inmiddels is het een wereldwijd begrip en zijn er gelukkig ook leerkrachten die het klassikaal gebruiken.

Faalangst

Beelddenkers of ze nu hoogbegaafd zijn, hoogsensitief, beiden of geen van beiden, zijn vaak faalangstig. Dat kan binnen een paar maanden al gebeurt zijn in groep 3 als het leren niet blijkt te lukken binnen het auditieve schoolsysteem. Met schema’s en tekeningen brengen we de eigen faalangst in kaart. Gevoelens en gedachten bij iets wat wel erg goed gaat worden dan als sjabloon gebruikt voor een situatie waarbij de faalangst heel erg opspeelt. Niet afleren maar iets nieuws erbij leren wat dan op den duur de overhand krijgt op het oude faalangstige gedrag. Voorwaarde is wel dat de school hierbij betrokken wordt of dat er in ieder geval goed contact is met de leerkracht. Voor deze training heb ik het beste uit diverse bestaande concepten en mijn eigen ‘gereedschapskist’gehaald en pasklaar gemaakt voor beelddenkers. Heb je al wel de training ‘ikleeranders’ gehad dan kan dit traject ook los hiervan gedaan worden.

Wat ik dus doe dit seizoen is waarde toevoegen aan iets wat al goed is. En daar kunnen ‘mijn’ beelddenkers alleen maar baat bij hebben. Toch?

 

Over Maarten Smit

Maarten Smit | Schrijver | Beelddenker | Ondernemer | GoStudent bijlesdocent | 06 3404 5962 | Mirtos | Crete | Werk is waar mijn laptop staat [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.