Beelddenker en Guusje

Zoals jullie inmiddels wel weten kijk ik geen tv. Dus ook geen nieuws. Heeft iets met beelden te maken. Maar omdat ik op alle sociale media aanwezig ben krijg ik af en toe wel signalen als er echt iets aan de hand is in de wereld, of in Nederland.

Dat er dus een heuse kabinetscrisisdreiging-dingetje was. En daar zag ik Guusje stappen. Nou, daar gaat het dus al mis 🙂 Dan start de film en is er geen houden meer aan.
guusjeterhorst.jpg‘Guusje besloot vorige week een keer zelf boodschappen te doen en toch eindelijk de kerstboom op te tuigen, ook zelf. Het was druk in de supermarkt, de karren werden volgeladen. Kon ze eens met eigen ogen zien dat het met de economie helemaal niet zo slecht ging. Maar bij de lange rijen voor de kassa hoorde ze het volk praten, niet alleen over de kerst maar ook over de vrije artsenkeuze en dat ze dat toch wel erg belangrijk vonden. Verward ging Guusje met haar boodschappen naar huis. De kerstboom werd slechts in hoofdpunten opgetuigd, maar daar was ze wel aan gewend. De volgende ochtend schoof ze naast haar collega in de kamer: 

“Ik heb gister zelf boodschappen gedaan.”

“Dat meen je niet!”

“Ja. Soms is dat goed. Even het veld in.”

“Nou, jij liever dan ik.” 

‘Maar nou hoorde ik het volk krakelen over die vrije artsenkeuze enzo. Dat ze het daar niet zo mee eens zijn.”

“Echt?”

“Ja. Echt. Ik was ook heel verbaasd, dat snap je. Maar nu dacht ik, wij zijn toch nog een beetje van het volk toch? En de supermarkt was vol met arbeiders zal ik maar zeggen”

“Ja, dus?”

“Nou, dan gaan wij tegenstemmen!”

“O. Ok. Als jij het zegt. Maar realiseer je wel dat er dan dit jaar weer niemand naar de kerstvieringen van de kinderen kan.”

“Hoor eens, we moeten soms offers brengen. Maar, eh, doe je mee?”

“Ja, goed. Tuurlijk. Maar eh, mag ik je een tip geven; bestel de volgende keer gewoon weer online….”

 

 

Over Maarten Smit

Maarten Smit | Schrijver | Beelddenker | Ondernemer | GoStudent bijlesdocent | 06 3404 5962 | Mirtos | Crete | Werk is waar mijn laptop staat [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.