Beelddenker zomert

Meeuw op Schier

Uit het archief van 2013, dit keer vanuit Schiermonnikoog. Zingend met Fluent op het jutters pad. Om alvast in de zomer stand te komen. In de Ezine komende week vakantie tips voor beelddenkers. 

Beelddenker houdt van de zon, de warmte. Het kan hem niet heet genoeg zijn. Kadootjes zijn de warme dagen boven de 25 nulletje C. De periode in het jaar dat ik 24 uur per dag warm ben tot in mijn botten. Ik hou ervan.

Het zweet op de rug, de muggen, de wespen van me afslaan, de ontelbare mieren die de luizen eten van de overdadig bloeiende bloemen in een ongekend kleurenpalet. Het licht, vooral het licht dat maar stroomt en zo helder, bijna oogverblindend is.

Schiermonnikoog strandVoortdurende beelden van de zee in mijn hoofd, het ruisen van de branding, meeuwen, de zilte lucht zonder moeite gelardeerd met de kwetterende mussen in de tuin, het zacht zingen van de merel en de hoge tonen van de zwaluwen. De eekhoorn in de vroege ochtend omdat er dan al vers water is voor hem. De egel ’s avonds laat omdat er dan nog steeds vers water voor hem is. De kleine padden die tevoorschijn springen vanaf de mesthoop als ik in de avondzon sta te sproeien en steeds maar proberen de straal water te volgen.

Overtocht naar SchiermonnikoogDe koude wijn, de eerste aardbeien uit eigen tuin, frambozen en daarna bramen. Dat je ’s nachts geen dekbed nodig hebt en uitgerust en warm wakker wordt en dat het alweer licht is. Tomeloze energie en een helderheid van geest, ongekend in een warme zomer. Beelddenker zomert en krijgt er maar niet genoeg van. Bewust leven met de seizoenen, oogsten van al het zaaien in het vorige jaargetijde. Letterlijk en figuurlijk.

Glijdt de zomer aan jou voorbij of sta je er ook middenin?

Over Maarten Smit

Maarten Smit | Schrijver | Beelddenker | Ondernemer | GoStudent bijlesdocent | 06 3404 5962 | Mirtos | Crete | Werk is waar mijn laptop staat [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.