fietspad pad op de fiets
Fietspad

Beelddenkers op jonge leeftijd vatten veel dingen letterlijk op. Taal is al niet ons ding maar dan zijn er ook nog eens spreekwoorden en gezegdes. We gebruiken ze te pas en te onpas. De betekenis is bijna altijd figuurlijk. In ‘Dan komt de Aap uit de mouw’ elke week de betekenis en oorsprong van een spreekwoord of gezegde.

‘Aan de bak!’

Morgen mag ik ‘vol aan de bak!’. Dus wat minder afspraken op een dag voorafgaand aan de Info-Avond. Maar “aan de bak?”. Het riep wat vragen op bij cliëntjes. Welke bak? Moet je in de bak? Kom je op tv? Ga je bakken? 

 

Betekenis

Aan de bakDe kans krijgen om iets te doen. De kans krijgen om te laten zien wat je kunt. Maar ook; werk vinden. Of; veel werk moeten verzetten; vol aan de bak dus. Aan de beurt komen. 

Oorsprong

Aan de bak komen

De bak is oorspronkelijk een oude zeemansterm voor een grote kom of kuip waarin warme kost voor een groep matrozen van 6 tot 8 man werd opgediend. 

*****

Morgenavond mag de samenwerkingsgroep ‘Anders Heel Gewoon’, vol aan de bak! De gelegenheid voor zoekende ouders en leerkrachten. Ben jij erbij? Aanmelden is fijn en dat kan hier

Info Avond Anders Heel Gewoon


Maarten Smit
Maarten Smit

De veluwe is mijn achtertuin. De wereld mijn regio. Beelddenken mijn missie. Trainer Ik leer anders bij beelddenker.com | Voor kids en andere mensen, individueel en voor Teams. CREFMethode | Access Bars Practitioner, voor de rust in je hoofd | Dirigent van mijn koor Fluent | 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.