Beelddenker is gestopt

Met ondernemen.

Ik heb een tijdperk afgesloten. Met pijn in het hart om het werken met de mensen zoals ze bij me kwamen en zoals ze weer gingen. Met rust in het hart omdat het ondernemen gewoon niet in mijn bloed zit. Dat heeft even geduurd om dat toe te geven, met alle gevolgen van dien. Ik kan er in elk geval nooit spijt van hebben dat ik het niet geprobeerd heb. Na alle perikelen om een eigen bedrijf af te sluiten en een baan te vinden, komen er ongetwijfeld andere mooie nieuwe dingen op mijn pad als multipotentialist.

Dat vertrouwen is er naast het verdriet om wat voorbij is.

Een diep dankjewel aan alle kinderen en hun gezin dat ik een stukje mee mocht lopen en je kon laten zien hoe dingen misschien anders zouden kunnen. Een diep dankjewel aan de leerkrachten met de moed om te veranderen. Een diep dankjewel aan de vele collegae voor de wederzijdse inspiratie, het vertrouwen, de samenwerking. Dat jullie nog maar veel mensen mogen zien voor wie ze zijn.

Dit blog mag gelukkig blijven bestaan, op persoonlijke titel. Want mettertijd zal ik weer willen bloggen over wat ik tegenkom op mijn nieuwe weg. Alle kennis en ervaring neem ik met me mee en zal altijd van pas komen. Wie weet in welke droombaan ik dat nog mag gaan gebruiken. Het onderwijs, anders leren, (probleem)gedrag en de vaak prenatale oorzaken, ik zal het altijd een warm hart blijven toedragen.

Wat nu?

Veel gedoe en geregel met belastingdienst en gemeente en andere instanties. Zorgvuldig nog een enkele cliënt overdragen. Wegwijs gemaakt worden in het woud van het UWV. De eerste sollicitatiegesprekken heb ik al gehad. Er is veel werk ontdek ik. Het lijkt wel of er minder kandidaten dan banen zijn. Of ik val gewoon op natuurlijk :-). Ik ga het zien en meemaken.

Naast de verwarring die het afscheid nemen ook allemaal met zich meebrengt, geeft het ook al veel rust in hoofd en hart. En tijd. Om te schrijven. Het is nooit te laat om aan mijn jongensdroom te beginnen en nu maar eens dat boek te schrijven wat ik altijd al had willen lezen. Tijd om mijn koor te leiden met nieuw uitdagend repertoire. Tijd om in de stapels nog ongelezen boeken te duiken. Tijd voor mij!

We blijven elkaar tegenkomen, hier of elders, online en offline. Ik ben dan wel geen ondernemer meer, ik ben nog steeds wie ik ben.

Over Maarten Smit

Maarten Smit woont tegen de Utrechtse heuvelrug aan. Hij is werkzaam als customer service medewerker voor het FD | Schrijft 'Jesse en de blauwe draak' | Dirigent van zijn koor Fluent | Blogger 06 3404 59 62 [UA-39119863-1]
Dit bericht is geplaatst in Beelddenken met de tags , . Bookmark de permalink.

7 reacties op Beelddenker is gestopt

 1. Jolanda de Jong schreef:

  he maarten, bij toeval kwam ik hier terecht…. echt een stap van loslaten en opnieuw dienen van je hoogste goed. hopelijk kun je alles wat je hebt geleerd weer gebruiken om anderen te blijven inspireren. 🙂 liefs jolanda

 2. Pingback: Beelddenker en dat krijg je ervan | Beelddenker

 3. Anthonie de Vries schreef:

  Mooi Mens, knap dat je dicht bij jezelf blijft , mooier nog is dat je vertrouwen mag hebben in het Proces . Bovenal weet dat je gedragen wordt , Goed gaan , blijf zo mooi. Anthonie

 4. Klaar schreef:

  Like!
  Succes met alles.
  🍀

 5. Joanne schreef:

  Ha Maarten – heb je blog gelezen. Dapper om bij jezelf te blijven en daar consequenties aan te verbinden. Hou moed. ‘Een weg ontstaat door erop te lopen’, las ik. Dat weet jij vast als geen ander. Alle goeds en hartelijke groet, Joanne

 6. Erna schreef:

  Lieve Maarten, ergens kwam je site op mijn pad. Als oudere beelddenker met een “late diagnose” grinnn heb ik zoveel aan je site gehad, herkenning en balans vinden met mijn plaatjesboek wat regelmatig omviel, waarom collega’s door mijn uitspraak ook beeld kregen wat iets met me deed.
  Ik blijf je volgen…waar je ook over gaat schrijven want sommige mensen zitten een soort van in je hart.
  Succes met het vinden van een baan…:-) wedden dat het lukt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.