Ik leer anders


werkboek ik leer anders
Schijnbare leerproblemen praktisch aanpakken met de training ‘ikleeranders’. Direct resultaat. Meer zelfvertrouwen. 
Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzonder talent; het zijn beelddenkers. Zij denken niet in woorden maar in beelden. Daarom wordt het aangeboden lesmateriaal op school niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden. De training ‘ikleeranders’ vertaalt de lesstof naar jouw manier van beelddenken. 

Koop bij bol.com

beelddenker.jpg

Sta zelf aan het roer.

Doordat je de lesstof op de voor jou juiste manier krijgt aangeboden kun je direct vertellen of deze leermethode werkt. Dus geen eindeloos traject zonder resultaat. Want wanneer je overschakelt naar het juiste informatiesysteem (visueel) begrijp je de lesstof meteen en kun je het ook onthouden. Worstel niet langer en neem zelf het roer over jouw manier van leren weer in handen. Met deze Beelddenker Intensive, zoals ik mijn training graag noem, geef ik praktische handvatten op maat en ga met de beelddenker op weg in landschap van zijn hoofd. Om samen daar orde aan te brengen in de mogelijke chaos. Het is een intensief traject wat veel vraagt van clientjes en het gezin. Discipline en structuur zal nodig zijn om het talent te ontwikkelen. En er is moed voor nodig om als ouder(s) in de voorgehouden spiegels te durven kijken. Kijk hier voor de tarieven.

‘Ik leer in beelden, jij onderwijst in woorden’

Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijzen. Logisch, want de meerderheid van de mensen (±95%) leert auditief  (via het gehoor). Slechts een kleine groep leert visueel. Tijdens de training ‘Ik leer anders’ leer je zelf de lesstof te vertalen naar woordbeelden zodat het wel binnen JOUW informatiesysteem past. Deze techniek leer je zelf toepassen.  Jonge kinderen leren de techniek samen met hun ouders. Op verzoek bespreek ik de methode graag met de leerkracht op school. Vervolgens krijgt de informatie een vaste plek in het hoofd. Hiermee krijg je grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden leerstof en kan je bij toetsing de informatie makkelijk terug vinden in je geheugen. Dit geeft ook rust in je hoofd.

Osteopathie

Osteopaat Kim Kraaij-Klumpes kan mensen laten voelen hoe het is als je als beelddenker de blokkade opheft. Jezelf toestaan dat je met je rechterhersenhelft mag leren, dat het je grootste talent is, wordt zichtbaar en merkbaar in je hele gezondheid. Daarom werk ik nauw met haar samen. Zij herkent in haar vak beelddenkers als geen ander en stuurt ze door naar mij zodat ik ze kan helpen met  ‘ikleeranders’. Een beelddenker laten voelen hoe het is als de beide hersenhelften wel samenwerken is geweldig en ik stuur dan ook met liefde mensen naar Kim. _______________________________________________________________ _______________________________________________________________

Informatiebijeenkomst Ik leer anders from Agnes Oosterveen-Hess on Vimeo. Maarten Smit

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.