Kamers

Even de kamers opruimen

Het is alweer 3 jaar geleden dat Maarten Smit, Scott heeft geholpen met ‘ik leer anders’. Ze hebben toen samen prachtige kamers in zijn hoofd gemaakt om wat meer rust in de chaos te creëren. Later kwamen we erachter dat buiten dat Scott een beelddenker is, hij ook ernstig dyslectisch is, wat alles er niet gemakkelijker op maakt. Wat voor de meeste beelddenkers makkelijk is bv. Woorden opslaan, is dit voor Scott haast niet te doen. Toch gaat hij heel goed op school nu.

Wat we echter nog steeds dag in dag uit doen is voor het slapen gaan zijn kamers opruimen, we beginnen bij de taalkamer, leuke kamer, rekenkamer dan steken we de gang over naar de stomme kamer, relaxkamer en zijn huiswerkkamer waar we dan al het huiswerk nog eens herhalen en opslaan. Dan alle deuren dicht de gang op naar de concentratieknop. Scott vond dat niet genoeg dus heeft hij ook nog een opletknop. Als dat gedaan is krijgt hij van mij een dikke kus en knuffel en laten we rust en liefde door de gang stromen, iets wat er altijd is en wat hij altijd kan voelen. En …… voordat ik beneden ben slaapt Scott al!

Op vrijdag en zaterdag maken we een uitzondering dan blaast hij altijd een onzichtbare ballon op om even orde te scheppen maar op zondag worden alle kamers alweer gereed gemaakt voor de komende schoolweek. Scott is inmiddels al bijna 11 en we slaan geen dag over. Het werkt punt uit! We blijven dit doen zolang hij het nodig vindt/heeft.