Mijn talenten

 


logo maarten smit Kwaliteiten die geen moeite kosten, die er van nature zijn. Door je verregaand aan te passen aan de eisen van de omgeving kunnen met name beelddenkers ver weg raken van hun natuurlijke talenten en kwaliteiten. Dat wat vanzelf gaat. Als je daar weer achter bent kun je doen waar je al goed in bent, waar je al talent voor hebt, van nature.

 Feedback

talenten.jpgOm er achter te komen wat je talenten zijn kun je de volgende vragen stellen aan zoveel mogelijk mensen om je heen;

  •  Welke kwaliteiten zie jij in mij die typisch bij mij  horen?
  •  Over welke dingen die ik doe verwonder jij je?
  • In onze maatschappij ligt de nadruk op de niet-kant, wat er niet is, wat er fout is. Kinderen wordt geleerd dat ze 4 fout hebben in plaats van 36 goed. Om mij te helpen focussen op wat er al is vraag ik dus jullie hulp.

 

En zo kwam ik in elk geval weer terug bij wat ik al kon; mijn talenten

Rust uitstralen, Mensgericht zijn, Vriendelijk, Organisatievermogen, Initiatief nemen, Goed met woorden, Doen wat je leuk vind,  Leergierig,  Gefocust, Ontdekker, Dromer

Je kunt zo prettig wachten met je reactie. De ander krijgt tijd over z’n zin na te denken, en aan te vullen.

Je bent geduldig,en als je geduld op raakt wordt je niet bot, maar los je het met humor op.

Je kunt vriendelijk neutraal kijken nadat je een vraag hebt gesteld. En je houdt dat heel lang vol, zodat de ander zo min mogelijk gestuurd wordt.

Je kunt een probleem zo lekker reduceren to een reeks keuzemenuutjes. (wil je dit of dat, en als je deze kiest, wil je die dan zus of zo?

Je kunt een warrig verhaal lekker teruggeven als een (soort veredeld) lijstje.

Muzikaal Talent, vermogen om gepassioneerd te luisteren en te genieten, maar ook om zelf muziek te maken en anderen te inspireren.Talent voor fotografie, mogelijkheid om schoonheid te ontdekken en vast te leggen. Sociaal Talent, inlevingsvermogen, hulpvaardigheid en sociabiliteit. Beïnvloedend Talent, de energie om zaken voor elkaar te krijgen.

Organisatorisch Talent. Leidinggevend Talent, het bouwen van teams, mensen optimaal te laten presteren vanuit empathie en respect.

Talent om van het leven te genieten!!!!! Motiveren. Organiseren. Mensenkennis. Luisteren. Speachen

Welk onderwerp er ook besproken wordt , je weet er altijd wel iets zinnigs over te vertellen/aan toe te voegen

Benadering knelpunten: ze zijn er om opgelost te worden = oplossingsgericht met het vertrouwen dat het altijd weer goed komt. En dat komt het dan ook.

Goed weten wat je wilt, en als je het nog niet weet dan weet je voor en tegens/gedachtengang helder te formuleren

Zeer veelzijdig

Klantgericht commercieel denken = voor jou een pleonasme

Zeer proactief en pragmatisch

Je lijkt altijd te weten wat je wilt en weet dit ook heel goed over te brengen

Door een positieve benadering zie je de mogelijkheden in mensen en weet ze daardoor op hun talenten/vaardigheden aan te spreken, te motiveren en te stimuleren

Crisissituaties vaar je wel bij en weet je heel goed af te handelen doordat je ” het” op een rijtje houdt en de juiste acties neemt.

En zo verder 🙂Ik bewonder dit absoluut in je. Verwonderen doe ik allang niet meer::–)))                                         

Ik vind je een echt mensen mens. Je gaat echt op je gevoel af. Wat voelt goed en wat niet en daar ga je ook voor. Je kan goed luisteren en zeker naar mensen die je interesseren. En je bent begaan met mensen….. voelt je verantwoordelijk…. Volgens mij heb je dit zowel zakelijk als privé.

Met je kritische noot kan je mensen aan het denken zetten. Volgens mij hou je wel van structuur. Maar niet te strak, je wil wel tijd en ruimte hebben 😉 Je bent flexibel. En scherp. Intelligent, snel schakelend in gedachten, nieuwsgierig, hetgeen zich uit in een brede algemene ontwikkeling en kennis, zorgzaam, attent, humoristisch, goede kok, gastheer, muzikaal, positief, gedisciplineerd.

Luisteren, als ik met je praat luister je heel goed naar wat iemand te zeggen heeft. Daar komt uit voort dat je je goed kunt inleven in iemand (volgende punt)

Inlevingsvermogen, je kunt je goed inleven in iemand en als je dan bijvoorbeeld met iets zit kun je daar snel tips over geven.

Positiviteit, je staat zeer positief in het leven.

Warm, je bent een persoon die veel liefde geeft aan de mensen om je heen.

Slagvaardig, als je ergens voor gaat dan gooi je je er voor de volle 100 procent in. Zo merk ik dat met je nieuwe uitdaging als zelfstandig ondernemer. Je weet waar je over praat, je hebt alles afgewogen en vervolgens ga je er voor.

Talenten van jou. Slechts 5? Okay ik zal mijn best doen… Ze staan in onbepaalde volgorde;

* Luisteren

* Doorzettingsvermogen

* Sprankelende energie

* Vermogen om te verbinden

* Gul

Je vroeg er maar om 5 maar ik kan zo doorgaan: vrolijk, betrokken, zet zich in waar zijn hart ligt, houdt van veel mensen, veel mensen houden van hem, lacht veel, en is aanstekelijk daarin. Blijft leren, op persoonlijk en intellectueel nivo.

success is an Iceberg

leren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.